Ajax web aplikace

O ajaxu asi slyšelo už spousta lidí. V poslední době se stává fenoménem webu 2.0. Nevznikají zde jen vychytaná programovací prostředí, ale už i spousta aplikací. Jedním pěkným webem se zdá být Ajax13… Najít se tu dají známé aplikace, tedy známé, ale vlastně přitom úplně nové. Je ale nutné použít prohlížeč firefox. Z IE ani jiných jsem nezaznamenal správnou funkcionalitu, pokud vůbec nějaká byla. Obrovskou výhodou je nejen to, že aplikace běží přes web, tedy v prohlížeči, a tím pádem pod jakýmkoli operačním systémem, ve kterém je kompatibilní webový prohlížeč podporován, ale i další nemalou výhodu v tom, že vždy máte k dispozici aktuální verzi programu. Docela to připomíná terminálový přístup, tak trošku.

word

Klepnutím na tuto ikonu na výše jmenovaném webu se otevře jednoduchý, leč výkonný textový editor. Možnosti ukládání i otevírání jsou poměrně velké. Od MS Word formátu, přes Openoffice, RTF, text po PDF.

ppt

Další aplikací je grafický editor, ve kterém si můžete obrázek který zde otevřete nebo vytvoříte uložit ve vektorovém formátu SVG – tedy při jakékoli změně velikosti bude stejně kvalitní.

excel

Tabulkový procesor sice neumí vytvořit nový soubor, nicméně krom prohlížení jej lze i editovat.

pptxx

Poslední a nejnovější aplikací je obdoba power pointu. Podporuje formát MS office (.ppt) a formát Open Office. Nativním formátem je .appt – ajax13 presentation. Stejně jako máte možnost nechávat si svoje e-maily na webu provozovatele po založení schránky až do objemu leckdy i několik GB, tak i zde si můžete založit účet (zdarma), čímž získáte 1GB úložného místa pro Vaše soubory. Ty potom budou nejen přístupné odkudkoli, kde je internet, ale zároveň je budete moci i v případě potřeby tvořit či upravovat.

atunes

Poslední aplikací tohoto webu, alespoň v této chvíli, je přehrávač mp3. Při práci si tedy chvíle strávené nad editováním nebo vytvářením dokumentů můžete zpříjemnit pěknou hudbou.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.sympatika.cz/2007/02/10/ajax-web-aplikace/

Domácnosti mají nyní možnost navýšených tarifů pro nové i stávající zákazníky. Nové přípojky jsou budovány na již navýšené technologii. Stávajícím zákazníkům je technoplogie průběžně upgradována a tarify jsou jim navyšovány automaticky. Z vaší strany není třeba žádné akce :) ale pokud nám řeknete díky, uděláte nám tím radost  ;)