Pomalý internet???

Poslední dobou má spousta lidí doma vlastní Wi-Fi přístupový bod. To je OK, k tomuto účelu byla Wi-Fi vytvořena především. Jen je potřeba zajistit pár věcí kolem, které spousta lidí zanedbá či neví a potom se diví, nebo křičí na své poskytovatele (tím pádem dost často na nás).

Zabezpečení přístupového bodu, by mělo být alespoň „nějaké“, tedy buďto WPA, WEP, nebo alespoň MAC adresou. I tyto zlehka pro profíka lousknutelné typy zabezpečení, znemožní připojení třeba souseda, který to třeba ani neví, nechtěl, či to jen zkusil a ono to šlo. Soused má možná notebook s wifinou a má internet třeba od T-Mobile, ale protože má inteligentní Visty, které zdetekují přítomnost sítě, která je rychlejší a připojitelná, tak se na ni připojí a jede pře Vaše AP, které jste si koupili, zapnuli a nijak nenastavovali, protože proč taky, když to fungovalo nahned. Jenže takhle nahned to funguje opravdu každému. Vaše linka je potom vytížená na max. protože na ní od souseda běží neustále třeba nějaký P2P, další spojení teměř nepropustí. Vám potom jde internet pomalu, když nám voláte, tak se nám jevíte že taháte jak pominutý, ale Vy přitom nic neděláte. Soused má internet zadarmo a rychlý, Vám zbyde za něj platit účet a čekat kolik toho na Vás zbyde. To neuvažuji, že byste měl placená data. Již jsme jednomu klientovi takto odpustili přes 9000kč, které měl za „asi někoho“ doplatit, ale dušoval se tak, že jsme se ustrnuli a odpustili mu to. Každopádně tohle nejde dělat pořád, protože za to, co jeho soused jeho vinou spotřeboval, jsme my také museli zaplatit. Když bysme to udělali v takovémhle měřítku více lidem, tak můžeme firmu zavřít.

Proto:

  • zabezpečte si svůj domácí přístupový bod výše uvedeným. (ty od nás zabezpečeny vždy jsou!!!)
  • zavolejte našemu technikovi, který to udělá za pár korun za Vás, čímž Vám ušetří mnoho peněz a starostí. (a Vy se tak nemusíte ničemu učit)
  • navíc zkontroluje vhodnou volbu kanálu a modulace pro Vaše prostředí, nastaví optimálně také vysílaci výkon, aby se sig. nešířil kam nemá. To vše díky jeho praktickým zkušenostem.

Neplaťte za internet někoho cizího, který Vám to jen brzdí!!!

Přímý odkaz na tento článek: https://www.sympatika.cz/2008/11/06/pomaly-internet/

Domácnosti mají nyní možnost navýšených tarifů pro nové i stávající zákazníky. Nové přípojky jsou budovány na již navýšené technologii. Stávajícím zákazníkům je technoplogie průběžně upgradována a tarify jsou jim navyšovány automaticky. Z vaší strany není třeba žádné akce :) ale pokud nám řeknete díky, uděláte nám tím radost  ;)