Desatero ze společnosti Symantec

Deset věcí, které by malé podnikání mělo znát o ochraně a zabezpečení svých dat. Toto desatero připravila Donna R. Childs ze společnosti Symantec.

  1. Zlepšete bezpečnost desktopů, notebooků (používejte nejen antivir, ale také antimalware)
  2. Potřebná je kvalitnější konfigurace sítě (mějte servery v jiné podsíti než jsou pracovní stanice, skryjte routovací protokoly, účty uživatelů musí být přístupné jen autentizovaným zaměstnancům)
  3. Zabývejte se fyzickou bezpečností (včetně mobilních zařízení, která opouští pracoviště)
  4. Zajistěte shodu s požadavky PCI
  5. Obrany budujte do hloubky
  6. Provádějte hodnocení typu etický hacking
  7. Pravidelně ověřujte stav na účtech ke kreditním kartám, zkoumejte cokoliv podezřelé
  8. Pozor na sociální sítě
  9. Buďte opatrní při brouzdání internetem
  10. Odpovědnost se týká i obchodníků (rizikoví partneři atd.)

Dále Symantec označil „nejšpinavější“ stránky tohoto léta – Symantec identifies ‚Dirtiest Web Sites of Summer‘ (Larry Magid). Jejich seznam je na odkazu Dirtiest Web Sites of Summer 2009. Nejhůře na tom jsou (tradičně) stránky s pornografickým obsahem. Není bez zajímavosti prohlédnout si reporty k jednotlivým stránkám a seznámit se detailněji s hrozbami, které se zde vyskytují.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.sympatika.cz/2009/08/23/desatero-ze-spolecnosti-symantec/

Domácnosti mají nyní možnost navýšených tarifů pro nové i stávající zákazníky. Nové přípojky jsou budovány na již navýšené technologii. Stávajícím zákazníkům je technoplogie průběžně upgradována a tarify jsou jim navyšovány automaticky. Z vaší strany není třeba žádné akce :) ale pokud nám řeknete díky, uděláte nám tím radost  ;)