Sociální inženýrství…

…je umění přesvědčit lidi, aby odhalili své utajované informace.

Sociální inženýři spoléhají na fakt, že lidé si nejsou vědomi toho, které informace jsou pro ně hodnotné/důležité a proto se nezajímají o jejich ochranu. (platí i mimo svět IT)

Snaží se získat momo jmen a hesel, také čísla kreditních karet, čísla pojistek, ostatní osobní informace, používané bezpečnostní produkty, OS a verze, rozložení sítě, jména serverů.

Výše uvedené nedělají jen pro možnost napadení např. Vašeho bankovního účtu, ale velmi často pro ukradení identity (chtějí být Vámi pro ostatní na internetu). Z Vašeho počítače, který napadnou spáchají zločin, který padá na Vaši hlavu, protože je Vaší povinností zabezpečit, aby jste tomuto napadení (ukradení identity) zabránili.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.sympatika.cz/2016/08/01/socialni-inzenyrstvi/

Domácnosti mají nyní možnost navýšených tarifů pro nové i stávající zákazníky. Nové přípojky jsou budovány na již navýšené technologii. Stávajícím zákazníkům je technoplogie průběžně upgradována a tarify jsou jim navyšovány automaticky. Z vaší strany není třeba žádné akce :) ale pokud nám řeknete díky, uděláte nám tím radost  ;)