MALL.cz byl hacknut…

…a byla vyzrazena databáze zákaznických hesel. Já, jako jejich zákazník jsem obdržel tento e-mail:

Dobrý den,

 

píšeme Vám, protože Vaše původní heslo k MALL.cz už nefunguje. Pro jistotu jsme se rozhodli ho z bezpečnostních důvodů zrušit, zaznamenali jsme totiž pokus o narušení bezpečnosti, který se dotkl starší databáze uživatelských účtů, jež neměly dostatečné silné heslo.  Aby Váš účet nikdo nezneužil, neváhali jsme a neprodleně jej zablokovali.

Nastavit nové bezpečné heslo je jednoduché. Při přihlášení do Vašeho uživatelského účtu na MALL.cz zvolte možnost „Zapomněl jsem heslo“, zadejte Váš e-mail, na který Vám obratem přijde výzva k zadání nového hesla, čímž svůj účet opět aktivujete. Případně také můžete kliknout na odkaz https://www.mall.cz/user/password-recovery/recovery a postupovat již podle instrukcí.

 

Prosíme, abyste situaci věnovali pozornost, i pokud svůj MALL.cz účet moc často nepoužíváte. Pokud se heslo k Vašemu účtu shoduje například s hesly na sociálních sítích, v e-mailu nebo v dalších e-shopech, radši na nic nečekejte a co nejdřív tato hesla všude změňte.

 

Náš bezpečnostní tým složený ze zákaznické podpory, odborníků na IT bezpečnost a právníků problém urgentně řeší a zkoumá všechny potenciální možnosti zneužití přístupů. Ochrana osobních údajů zákazníků je pro nás prioritou, takže připravujeme právní kroky vůči pachatelům. Teď jste pro nás ale na prvním místě vy, naši zákazníci.

 

Proto jsme posílili zákaznickou linku, na kterou se můžete obrátit mezi 9. a 18. hodinou včetně víkendů. Dále jsme pro Vás sepsali nejčastější otázky a odpovědi – najdete je u nás na blogu.

 

Velmi se omlouváme a děkujeme Vám za podporu i pochopení.

Tým MALL.cz

...tyhle věci se stávají i větším společnostem, jako např. SONY apod. 🙂 tak proč ne MALL.cz. Hlavní je si uvědomit, že s ukradenou identitou Vám může hacker nadělat více škody, než že jen vybere peníze s Vašeho účtu, ale on pod Vaším jménem může vybrat peníze z účtů jiných lidí a přes ten Váš je jen přelít. Vy potom budete dokazovat, že v tom nejedete 🙂 (přenesení důkazního břemene)

 

Přímý odkaz na tento článek: https://www.sympatika.cz/2017/08/28/mall-cz-byl-hacknut/

Domácnosti mají nyní možnost navýšených tarifů pro nové i stávající zákazníky. Nové přípojky jsou budovány na již navýšené technologii. Stávajícím zákazníkům je technoplogie průběžně upgradována a tarify jsou jim navyšovány automaticky. Z vaší strany není třeba žádné akce :) ale pokud nám řeknete díky, uděláte nám tím radost  ;)