Změna systému agregace

Změnil se systém agregování připojení. Tato změna se týká pouze tarifů s neomezeným datovým přenosem a je k lepšímu vzhledem k uživateli.

Do nynějška byla neomezená linka agregována 1:8 – tedy na jednom agregačním bodu s určitým datovým tokem bylo až 8 uživatelů a podle toho kolik lidí současně stahovalo, tak se pásmo dělilo a tím se měnila i okamžitá rychlost. Toto zůstává zachováno i nadále avšak s tou změnou, že první objem dat který je v daném dni přenášen agregaci nepodléhá. Dělění je následující: Linka 128kbps má neagregovaných 50MB každý den. Tedy po dobu než přenesete prvních 50MB se Vám přípojka chová jako byste na lince byli sami. Teprve po vyčerpání tohoto balíčku se linka spojí s ostatnímy a vytvoří uzel ve kterém může být stejně jako před tím až 8 užvatelů. Důvodem proč jsme se rozhodli takto předělat agregační systém je hlavně to, aby uživatelé kteří neustále nestahují a používají internet pouze „běžným způsobem“ byli nějak zvýhodněni, ale zárověn ostatní „stahovači“ nebyli znevýhodněni. Dále chceme abyste měli možnost „ochutnat“ jaké to je mít celou kapacitu linky jen pro sebe a tím se nadchli pro tarif s větší rychlostí, kde je datový balíček větší, případně se rozhodli přejít na tarif s účtovanýmy daty. Ať už se rozhodnete pro změnu či nikoli, my budeme rádi, pokud toto drobné zlepšení služeb Vám udělá více radosti a budete mít naši síť o něco více rádi.

Datové balíčky pro různé rychlosti linek jsou následující:

  • 128/128kbps neagregována do 50MB/24hodin
  • 256/256kbps neagregována do 100MB/24hodin
  • 512/256kbps neagregována do 200MB/24hodin
  • 1024/256kbps neagregována do 400MB/24hodin

Na lince 1024/256kbps máte tedy možnost přenést za měsíc cca 12GB dat bez uplatnění agregace. Jen bych rád ještě upozornil, že toto řešení ikdyž připomíná FUP, tak FUP rozhodně není. U běžného FUP se agregace projevuje od začátku jako tomu bylo dříve i u nás, ale navíc se po přenesení určitého obsahu dat rychlost linky „uměle“ sníží. U tohoto řešení je rychlost linky plnohodnotná (zaručovaná) a po vyčerpání dat se uměle nesnižuje, jen se začne projevovat agregace. V případě, že jste ale v dané skupině sami, rychlost linky bude i při vyčerpaném balíčku dat plnohodnotná. Jde jen o to, že už nebude zaručovaná.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.sympatika.cz/2006/03/20/zmena-systemu-agregace/

Domácnosti mají nyní možnost navýšených tarifů pro nové i stávající zákazníky. Nové přípojky jsou budovány na již navýšené technologii. Stávajícím zákazníkům je technoplogie průběžně upgradována a tarify jsou jim navyšovány automaticky. Z vaší strany není třeba žádné akce :) ale pokud nám řeknete díky, uděláte nám tím radost  ;)