Broadband Router

TENDA / Broadband Router / 4xLAN / 1xWAN

velkatenda

Cena: 470Kč včetně DPH 

Je 4-portový desktop router za naprosto bezkonkurenční cenu na trhu! Na jeho zadní straně naleznete 1x WAN port 10/100Mbps pro připojení ADSL a 4x LAN switch 10/100Mbps MDI/MDIX auto-
sensing pro připojení ostatních uživatelů a vytvoření malé sítě. Na čelní straně nalezneme signalizaci stavu pro všechny porty.

Technické informace:
– Interface :
1x WAN port 10/100Mbps pro připojení ADSL nebo kabelového modemu
4x LAN switch 10/100Mbps auto-sensing
– Podpora WAN: Statická IP adresa, dynamická IP adresa -DHCP, PPPoE, ICMP, NAT, SNMP
– Fce NAT – umožňuje překlad adres a připojení více počítačů na jednu internetovou linku
– Snadná konfigurace a management přes WEB prohlížeč¨
– Tovární IP adresa routeru: 192.168.0.1. / přihlašovací jméno a heslo : admin
– DoS detekce, VPN pass through, podpora virtual server,DMZ host
– Certifikace : CE


 

Přímý odkaz na tento článek: https://www.sympatika.cz/2008/02/20/broadband-router/

5 komentářů

Přeskočit k formuláři pro komentář

  1. „Tupé Cisco“ je až moc přehnané označení.

    OK, Cisco není na konfiguraci user-friendly, ale ruku na srdce, nic stabilnějšího neexistuje. Souhlasím, že běžný ani hodně pokročilý uživatel ho nenakonfiguruje, možná ani středně pokročilý administrator znalý *NIX systémů, ale když je to dobře nakonfigurovaný, tak se na to nemusí takřka nikdy sáhnout a člověk ví, že je v bezpěčí.

    Jinak OK.

    • Ondra on 24. 2. 2008 at 18.25

    Já taky až na to tupé Cisco, to nejsou zařízení určená pro koncové uživatele.

  2. Linksys = Cisco ?

    Ostré Cisco je ostré cisco – tedy žádnej nepoužitelnej Linksys.

    S ostatním vcelku souhlasím.

    • Ondra on 21. 2. 2008 at 0.42

    Faktem je, že jde o zařízení typu „cena vítězí“ nicméně po upgrade na poslední verzi FW, kterou jistě už tyto nabízené kousky mají, jde o celkem dost stabilní zařízení. Uživatelsky je velice přívětivé, více než bývalo a je dělané pro úplné „lamy“ takže jej zvládne nastavit i moje sestra. (je to moc chytrá sestra) Předchozí verze opravdu tuhnuly několikrát za měsíc ať člověk P2P používal či ne. Zajímavé je, jak jim stoupla o pár desítek korun s novým FW cena. Výrobce si asi uvědomuje, že už se nemusí tolik bát, nebo ho vývoj nového FW stál opravdu moc. Každopádně co se Cisca, jak píšete týče, tak jsem měl Linksys což je divize. Žádný velký zázrak to taky nebyl a fungovat to začalo až s jedním z posledních FW a to přitom cena byla kolem 2500Kč, tedy 5x vyšší a zařízení umělo to samé. Myslím, že Cisco by se mělo stydět když něco takového vůbec vypustí do světa. Tihle Tenda alespoň nejsou žádná velká korporace a zařízení je levné, takže když nefunguje a vzteky jej rozšlapete, není ztráta financí tolik bolestná. Mimochodem tady na tom webu je jak jsem koukal cena tohoto zařízení snad nejnížší ve srovnání s ostatnímy webshopy vůbec. Jen tak dál.

  3. Ahoj,,
    nevím nevím, levný to sice je, ale praxe hovoří o tom, že se to nevyrovná s vysokým počtem konexí (např. Torrenty a další různé P2P sítě). Abych tento domácí routřik za 500,-Kč musel několikrát do týdne restartovat, tak to opravdu nemusím. Uvidíme, co přinese nová verze firmware, ale moc nadějí tomu nedávám. Lepší je jít v tomto směru do základního CISCO zařízení, které se už nechá pořídit za cca 1.500,- i s DPH – ano, žádný zázrak, žádný web management, souhlasím i že to není „user-friendly“ ale v dnešní době se hlavně hraje na stabilitu a odolnost, čímž toto zařízení ani při obou dvouch zavřených očích nedisponuje 🙁 Čekal jsem od toho víc 🙁

Komentáře byly zablokovány.

Domácnosti mají nyní možnost navýšených tarifů pro nové i stávající zákazníky. Nové přípojky jsou budovány na již navýšené technologii. Stávajícím zákazníkům je technoplogie průběžně upgradována a tarify jsou jim navyšovány automaticky. Z vaší strany není třeba žádné akce :) ale pokud nám řeknete díky, uděláte nám tím radost  ;)