Vista 300 z místa

vista

Nová windows vista jsou skutečně pozoruhodný systém. Protože jsem si chtěl osvojit jejich ovládání, nainstaloval jsem je na svůj produkční počítač P4 prescot 3,2GHz / 2GB Ram, který mám cca 3 roky a WinXP i CentOS na něm běhá bez problémů. Po instalaci vše šlo bez nejmenších problémů, stejně jako samotná instalace. Adresu získali od DHCP a Internet šlapal jako brus. Asi po hodině zkoumání (vč. přehrávání mp3 apod.) na mě vyskočilo okno, že moje zvuková karta Sound Blaster 1024 není kompatibilní se systémem windows vista, který ji nepodporuje a proto nebude fungovat správně.

Po odkliknutí OK přestala do té chvíle bezproblémově hrající zvukovka vydávat jakékoli zvuky. V ovládacím panelu se zobrazilo, že zařízení bylo vypnuto z důvodu nekompatibility se systémem. To mě docela vytočilo, protože nějak nemůžu pochopit, proč začala být nekompatibilní a zastaralá až cca po hodině bezproblémového fungování. Jal jsem se tedy zaškrtnutí zrušit. Systém se dotázal zda sem si skutečně jist tím, že nekompatibilní zařízení chci povolit a že bude způsobovat problémy a doporučil mi zakoupit si zařízení nové. Na toto jsem 2x po sobě odpověděl NE a systém překvapivě zvukové zařízení opět zapnul. Co se ale nestalo. Zvuková karta začala hrát zcela bez výšek a její zvuk byl zkreslený. Jak známo z předchozích systémů – malý problém restartuj, velký problém reinstaluj, jsem tak učinil a Visty najely s krásnou znělkou jako před tím. Po přihlášení ovšem vyskočilo opět okno, které už jsem zmiňoval a po kliknutí na OK systém doslova zamrzl. Po několika restartech a marného snažení, jsem přepnul do WinXP a až vychladnu, možná se pokusím nějak je ještě přesvědčit. Je možné, že opravdu potřebuji jen nový HW.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.sympatika.cz/2007/07/23/vista-300-z-mista/

2 komentáře

    • admin on 28. 9. 2007 at 19.46

    Osobne preferuju CentOS (RedHat) a FreeBSD, Ubuntu je super, ale je jinej jak minonky. Prechod k nemu z RH na me pusobi podobne jako prechod od XP k Vistam, asi spis zalezi na co je clovek zvyklej, kazdopadne na Ubuntu se zvyka pekne a rychle, na Visty to proste nejde. Bohuzel bude muset 🙁

    • Hypnos on 13. 9. 2007 at 8.03

    Souhlas, Vista je hruza. Nez se proklikate tema pruvodcema tak je den v haji 🙂

    Zlaty ubuntu.

Komentáře byly zablokovány.

Domácnosti mají nyní možnost navýšených tarifů pro nové i stávající zákazníky. Nové přípojky jsou budovány na již navýšené technologii. Stávajícím zákazníkům je technoplogie průběžně upgradována a tarify jsou jim navyšovány automaticky. Z vaší strany není třeba žádné akce :) ale pokud nám řeknete díky, uděláte nám tím radost  ;)